Educatief kinder- en babyspeelgoed

  • Geplaatst op
  • Door Remco Effing I Toys4baby.nl
  • 0
Educatief kinder- en babyspeelgoed

Er wordt tegenwoordig veel gesproken over educatief babyspeelgoed. In dit blog willen we vertellen waar u op kunt letten als u babyspeelgoed gaat kopen. En is educatief babyspeelgoed altijd wel goed en noodzakelijk?

Waarom educatief speelgoed?
 

Natuurlijk willen alle ouders het allerbeste voor hun kleintje. Na een langdurige zwangerschap en zware laatste weken wil men niet anders dan de beste verzorging voor de kleine. Waarom zou je dan het aangename niet met het nuttige combineren? Als de kleine toch aan het spelen is kan hij/zij net zo goed direct al beginnen te leren. Natuurlijk is dat zo, maar je moet niet vergeten dat peuters en baby’s ook moeten leren spelen. Met papa en mama, met elkaar maar ook alleen.

 
 

Alleen spelen
 

Alleen spelen is voor de ene baby of peuter gemakkelijker dan voor de andere. Waar Floris gemakkelijk een half uurtje alleen kan spelen is bij Lotte 5 minuten alleen spelen al te veel gevraagd. Door de keuze te maken voor veelzijdig speelgoed met vrolijke kleuren en leuke melodieën is de kans een stuk groter dat de speeltijd iets verlengd kan worden. Door het babyspeelgoed steeds af te wisselen lijkt het alsof de kleine steeds wat nieuws heeft. Niets is minder waar. Elke week het speelgoed omwisselen is stukken beter dan dat de kleine altijd de keuze heeft over al het gekregen speelgoed. Verandering van spijs doet spelen.

 

Alleen spelen wordt vaak als iets positiefs gezien. Sommige jonge moeders hoor je wel eens trots zeggen: “Onze kleine Floris heeft net 2 uur helemaal alleen gespeeld”. Waar te weinig alleen spelen niet geadviseerd wordt geldt dat tevens voor te lang alleen spelen. Echter te lang alleen spelen kan gemakkelijk door papa en mama onderbroken worden door een andere activiteit samen te ondernemen.

 
 

Educatief kinder- en babyspeelgoed
 

Zoals jullie hebben gelezen bij “alleen spelen” kan zelfs het kleinste en meest eenvoudig babyspeelgoed al educatief zijn. Als de omstandigheden maar goed zijn. Vaak denkt men aan moeilijk, technische speelgoed zoals lego voor oudere kinderen. Daarbij vergeet men vaak dat de ontwikkeling van de kleine al begint na de geboorte. Bij educatief baby speelgoed kun je denken aan de ontwikkeling van:

  • Grove motoriek
  • BalansHand-oog coördinatie
  • Spraak en taal
  • Fijne motoriek
  • Sociaal emotioneel

 

Educatief kinder- en babyspeelgoed draagt bij aan een goede opvoeding en de ontwikkeling van de baby, peuter of kind. Deze uil is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor de ontwikkeling van de hand-oog coördinatie en de fijne motoriek. Een loopwagen draagt weer bij aan de positieve ontwikkeling van de balans. Dit aapje is weer uitermate geschikt voor het beter ontwikkelen van spraak en taal.

 
 

Bewustwording
 

Wees bewust en kritisch als u speelgoed en vooral babyspeelgoed koopt. Denk goed na met welke leeftijd het speelgoed gebuikt gaat worden en wissel het af. Speelgoed hoeft niet altijd duur te zijn, voor de kleine meid of man is het beter 2 of 3 kleine spulletjes te hebben dan 1 groot. Al het speelgoed welke nu verkocht wordt moet voldoen aan de Europese en Nederlandse wetten. Dat betekent niet altijd dat al het speelgoed ook 100% veilig is. Houdt altijd zeer goed de verpakking en gebruiksaanwijzing van een product in de gaten.

 

De specialist

 

Wij Toys4baby.nl zijn de specialist op het gebied van educatief babyspeelgoed. Hebt u een vraag of heeft u advies nodig voor het gebruik ervan? Neem dan gerust contact met ons op. Dat baby speelgoed niet duur hoeft te zijn bewijzen onze prijzen wel, er is al babyspeelgoed vanaf € 6,95. Bestellingen vanaf € 25,- worden zelfs gratis bij u thuis bezorgd.

 

En zoals u van een specialist kunt verwachten: Niet goed, Geld terug!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Powered by Lightspeed - Theme by InStijl Media