Kinderpuzzels


Kinderpuzzels

Kinderpuzzels voor de ontwikkeling

Elke ouder wil zijn kind zo goed mogelijk helpen om te ontwikkelen tot een slim en leuk kind. Dit gebeurt op spelenderwijs en moet interessant gehouden worden. Puzzelen is een hele goede manier voor uw kind om flink na te denken en uit te proberen. Of het nou een puzzel is die uw kind met vormen in elkaar moet zetten of een puzzel met plaatjes, voor elke leeftijdscategorie is er wel een puzzel die gemaakt kan worden. Het leuke aan puzzelen is dat u het uw kind alleen kan laten proberen of u kunt samen met uw kind eens even lekker de tijd nemen en gaan zitten om leuke kinderpuzzels te maken.


Klassieke kinderpuzzels

Wie kent het niet, de grote afbeelding die in heel veel stukjes is gezaagd. Deze vorm van puzzelen is er ook voor kinderen. Het is niet geschikt voor de allerkleinste maar voor kinderen die al wat puzzelervaring hebben is het erg leuk. Ze zien met elk stukje steeds beter wat voor plaatje het gaat worden en het is voor kinderen heel leuk als de puzzel af is en ze het geheel kunnen zien van wat ze zelf gemaakt hebben. Het is misschien voor u als ouder stiekem ook wel heel leuk om mee te helpen met puzzelen.


Blokken kinderpuzzels

Een blokken puzzel is een kinderpuzzel met verschillende kanten. Deze puzzels kunnen best lastig zijn om te maken, het zijn namelijk zes kinderpuzzels in één. Voor kleine kinderen is deze puzzel nog niet geschikt. Er staan vormen op de blokken en uw kind moet de juiste kant van een blok kiezen en deze op de juiste manier bij elkaar leggen tot ze uiteindelijk één figuur vormen. Het is zeker voor de eerste paar keer wel gewenst dat u helpt om frustratie bij uw kind te voorkomen. Kinderpuzzels zijn goed voor de ontwikkeling maar moet ook leuk blijven.


Knop kinderpuzzels

Dit zijn meestal houten kinderpuzzels. Er zijn meerdere figuurtjes uitgezaagd met een knopje erop. Als u deze eruit haalt kan uw kind proberen om ze er op de juiste manier in te leggen. Uw kind leert zo vormen en maten in te schatten en te herkennen. Kinderen vanaf 18 maanden kunnen dit doen met wat hulp. Het is erg leuk en met veel complimentjes zal uw kind het elke keer weer geweldig vinden om een van deze leuke kinderpuzzels af te hebben. Ziet u het trotse gezichtje van uw kind al voor u?


Kinderpuzzels met vormen

Voor de allerkleinste puzzelaars is dit heel leuk. De fijne motoriek wordt ontwikkeld en de puzzels zijn leuk en kleurrijk. De vormen moeten op de juiste manier bij elkaar worden gelegd in de boden zodat het past. Uw kind leert hier heel veel van buiten het feit dat het super leuk is om te doen. Kinderen kunnen hier heel lang mee spelen en als u ziet dat het niet lukt kunt u als ouder altijd inspringen en na een groot compliment even stiekem helpen. Puzzelen saai? Niet met één van de kinderpuzzels van Toys4baby.nl.
Powered by Lightspeed - Theme by InStijl Media